بورس کالا

مراحل شارژ حساب آتی کالا

نکات مهم در شارژ حساب آتی کالا

شارژ حساب آتی نخستین اقدام برای انجام معاملات آتی در بورس کالاست.

در واقع برای اینکه در بازار آتی کالا معامله انجام دهید، ابتدا باید به اندازه وجه تضمین اولیه حساب خود را شارز کنید. در این مقاله توضیح می‌دهیم چگونه می‌توانید حساب حساب آتی خود را شارژ کنید.

  • برای انجام معاملات آتی کالا فرد باید دو شماره حساب داشته باشد، یکی حساب در اختیار بورس و دیگری حساب شخصی.
  • شارژ حساب در اختیار بورس مانند حساب معاملات سهام نیست و فرد نمی‌تواند از طریق سامانه معاملاتی پرداخت وجه انجام دهد.
  • برای شارژ حساب آتی معامله‌گر باید وجه را به طور مستقیم به حساب عملیاتی خود واریز کند نه حساب کارگزاری.

چه حساب‌هایی برای انجام معاملات آتی کالا نیاز است؟

هر سرمایه‌گذار برای دریافت کد آتی لازم است دو شماره حساب داشته باشد:

حساب در اختیار بورس (حساب عملیاتی): این حساب حسابی است که شخص به نام خود افتتاح می‌کند اما حق برداشت از آن حساب فقط در اختیار بورس است و خود فرد اجازه برداشت از ان را ندارد. وجه تضمین اولیه در این حساب قرار می‌گیرد.

حساب شخصی (حساب پشتیبان): این حساب هنگام برداشت وجه مورد استفاده قرار می‌گیرد و به حساب در اختیار بورس متصل است. این حساب زمانی کاربرد دارد که شخص بعد از وارد وجه به حساب در اختیار بورس، بخواهد آن را برداشت کند.

از آنجا که امکان برداشت مستقیم از آن حساب را ندارد، باید تقاضای برداشت وجه را به کارگزاری بدهد تا در نهایت وجه مورد نظر از سمت بورس کالا به حساب شخصی فرد منتقل شود.

نحوه شارژ کردن حساب در اختیار بورس

شخص برای انجام معاملات مربوط به بورس کالا لازم است حساب خود را شارژ کند.

این کار فقط از طریق دستگاه خودپرداز یا خدمات اینترنتی بانک قابل انجام است و در سامانه آنلاین معاملاتی امکانی برای شارژ حساب وجود ندارد.

شما از طریق ساتنا یا پایا می‌توانید حساب معاملاتی خود را شارژ کنید. بعد از آن مدت زمانی جهت تکمیل فرآیند انتقال پول می‌بایست در نظر بگیرید.

بعد از واریز وجه، شخص باید از طریق سامانه آنلاین معاملات آتی کالا، نسبت به به روز رسانی حساب خود اقدام کند.

به‌روز رسانی حساب

گفتیم که شخص در ابتدا می‌بایست وجه مورد نظر را به حساب عملیاتی یا حساب در اختیار بورس واریز کند. در مرحله بعد فرد باید نسبت به به روز رسانی حساب خود اقدام کند تا وجه واریز شده در سامانه نمایش داده شود.

اگر فرد حساب خود را با روش ساتنا یا پایا شارژ کرده باشد، نمایش وجه در سامانه با کمی تاخیر انجام می‌شود.

برای به روز رسانی از طریق سامانه آنلاین آتی کالا به قسمت مدیریت مالی رفته و بر روی گزینه به روزرسانی کلیک کنید.

برداشت وجه از حساب

همان طور که اشاره کردیم، شخص معامله‌کننده اجازه برداشت وجه از حساب عملیاتی خود را ندارد و برای این کار لازم است ابتدا درخواست خود را به کارگزاری بفرستد.

معامله‌گر می‌تواند پس از ورود به سامانه آنلاین به بخش وضعیت مالی مراجعه و گزینه تقاضای وجه را انتخاب کنند.

مناسب‌ترین زمان برای ثبت این درخواست هم حدود ده تا پانزده دقیقه پس از اتمام معاملات در بازار است چرا که در این زمان قیمت تسویه روزانه ثبت می‌شود.

در صورتی که درخواست تا یک ربع پس از اتمام جلسه معاملاتی به کارگزار داده شود، روز کاری بعد تا حداکثر ساعت 10 وجه درخواستی از عملیاتی (توسط بورس) برداشت شده و به حساب شخصی معامله‌گر منتقل می‌شود.

اگر مبلغ درخواست شده تا ساعت 10 روز بعد به حساب شخصی فرد منتقل نشود، می‌تواند دلیل آن را از سامانه معاملاتی از قسمت گزارش درخواست وجه مشاهده کند.

معرفی حساب برای انجام معاملات آتی کالا از طریق چه بانک‌هایی امکان پذیر است؟

معرفی حساب برای معاملات آتی کالا تنها از طریق دو بانک سامان و ملت امکان‌پذیر است. هنگام معرفی حساب، هر دو حساب (در اختیار بورس و شخصی) باید از یک بانک باشند؛ یعنی هر دو یا از بانک ملت باشند یا از بانک سامان.

برای انجام معاملات آتی کالا، افتتاح چه حساب‌هایی لازم است؟

هر سرمایه‌گذار برای دریافت کد آتی کلا لازم است دو شماره حساب داشته باشد یکی حساب در اختیار بورس (حساب عملیاتی)، حساب شخصی (حساب پشتیبان)

شارژ حساب آتی کالا چگونه انجام می‌شود؟

جهت شارژ حساب آتی کالا نخست باید وجه را به حساب عملیاتی وازیر کنید، سپس از طریق سامانه آنلاین معاملات آتی به قسمت مدیریت مالی رفته و گزینه به روزرسانی را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا