بورس کالا

  • حساب وکالتی بورس کالا چیست؟

    اگر شما هم از جمله فعالان بازار بورس هستید؛ قطعا می‌دانید که برای انجام معاملات و تامین مبالغ آن در بورس کالا، ابتدا باید حساب کاربری خود را شارژ کنید. این کار معمولا از طریق سامانه کارگزاری و پرداخت به وسیله درگاه بانکی انجام می‌شود. اما یک روش ساده‌تر نیز وجود دارد و آن هم استفاده از حساب وکالتی بورس کالا است. حساب‌های وکالتی در بورس کالا کاربرد بسیار زیادی دارند و چنانچه طرفین معامله قصد انجام معامله و پرداخت وجه را داشته باشند، می‌توانند با معرفی حساب وکالتی به کارگزاری این کار را خیلی راحت انجام دهند. در این مقاله قصد داریم تا مفهوم حساب وکالتی و نحوه افتتاح آن را مورد بررسی قرار دهیم. حساب وکالتی بورس کالا حساب وکالتی بورس کالا، یک نوع حساب بانکی است که مشتریان باید برای واریز وجوه پیش‌پرداخت، با مراجعه به یکی از بانک‌های منتخب، نسبت به افتتاح آن اقدام ‌می‌کنند. حساب وکالتی، راهکاری است برای این که وجه مورد نیاز برای خریدها در بورس کالا، مستقیما از حساب بانکی شما برداشت شود. به عبارت دیگر؛ در حساب وکالتی، به بورس کالا وکالت داده می‌شود وجوه واریزی مشتری را مسدود کند تا پس از انجام معامله به نام مشتری در بورس کالا، وجه مسدودی …

  • آربیتراژ در قراردادهای اختیار معامله

    آربیتراژ در معاملات آتی و اختیار معامله

    بازار آتی یک مرکز مالی برای انجام قراردادهای آتی استاندارد است که شامل توافق نامه‌ای قانونی با حد و مرز مشخص است. آربیتراژ یکی از استراتژی‌های کم ریسک است که در این بازار اتفاق می‌افتد. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم آن و شکل آربیتراژ در معاملات آتی بیشتر آشنا کنیم. آربیتراژ نتیجه ناکارآمد بودن بازار است و مکانیزمی ایجاد می‌کند که موجب می‌شود قیمت‌ها به طرز قابل‌توجهی از ارزش منصفانه و واقعی‌شان در درازمدت منحرف نشوند. بخش عمده‌ای از معاملات آربیتراژی در بستر بازار آتی انجام می‌شوند. آربیتراژ بر این اساس استوار است، که سود مثبت قطعی در یک سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد. آربیتراژ چیست؟ آربیتراژ یکی از استراتژی‌ها در سرمایه گذاری و یک مفهوم در علم اقتصاد است. زمانی که اختلاف بین قیمت خرید و فروش در بازارها وجود داشته باشد، آربیتراژ رخ می‌دهد. در واقع در آربیتراژ، سرمایه گذار به طور همزمان یک دارایی را در بازارهای مختلف خرید و فروش می‌کند تا از اختلاف قیمت استفاده کرده و سود کسب کند. وقوع این شرایط نتیجه نبود تعادل قیمت در بازارهای مختلف است. آربیتراژگران با خرید دارایی با کمترین قیمت و فروش آن در بازاری دیگر با قیمتی بالاتر، سود کسب می‌کنند. این روش در زمره …

  • حساب آتی کالا

    مراحل شارژ حساب آتی کالا

    شارژ حساب آتی نخستین اقدام برای انجام معاملات آتی در بورس کالاست. در واقع برای اینکه در بازار آتی کالا معامله انجام دهید، ابتدا باید به اندازه وجه تضمین اولیه حساب خود را شارز کنید. در این مقاله توضیح می‌دهیم چگونه می‌توانید حساب حساب آتی خود را شارژ کنید. برای انجام معاملات آتی کالا فرد باید دو شماره حساب داشته باشد، یکی حساب در اختیار بورس و دیگری حساب شخصی. شارژ حساب در اختیار بورس مانند حساب معاملات سهام نیست و فرد نمی‌تواند از طریق سامانه معاملاتی پرداخت وجه انجام دهد. برای شارژ حساب آتی معامله‌گر باید وجه را به طور مستقیم به حساب عملیاتی خود واریز کند نه حساب کارگزاری. چه حساب‌هایی برای انجام معاملات آتی کالا نیاز است؟ هر سرمایه‌گذار برای دریافت کد آتی لازم است دو شماره حساب داشته باشد: حساب در اختیار بورس (حساب عملیاتی): این حساب حسابی است که شخص به نام خود افتتاح می‌کند اما حق برداشت از آن حساب فقط در اختیار بورس است و خود فرد اجازه برداشت از ان را ندارد. وجه تضمین اولیه در این حساب قرار می‌گیرد. حساب شخصی (حساب پشتیبان): این حساب هنگام برداشت وجه مورد استفاده قرار می‌گیرد و به حساب در اختیار بورس متصل است. این حساب زمانی کاربرد دارد …

  • تسویه در قراردادهای آتی بازار بورس

    قیمت تسویه در قراردادهای آتی بازار بورس چیست؟

    فعالیت در بازار بورس نیازمند دانش و سرمایه اولیه است. در واقع شاید فعالیت بدون سرمایه و گاهی به اعتبار کارگزاری در بورس امکان‌پذیر باشد؛ اما بدون آشنایی با دانش تخصصی این بازار، میسر نیست. بنابراین، هر سرمایه‌گذار برای حضور، فعالیت، کسب سود و بهره گرفتن از نوسانات قیمت، باید با فرآیندها، نهادها و اصطلاحات رایج و کاربردی بازار سرمایه آشنایی داشته باشد. یکی از اصطلاحات رایج در فعالیت‌ها و خرید و فروش روزانه بازار بورس، تسویه معاملات است که آشنایی با مفهوم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در تعریف کلی، تسویه به زمانی گفته می‌شود که تمام مبلغ یا ارزش معامله به‌ حساب فروشنده واریز شده باشد. به ‌این ‌ترتیب، تسویه به ‌صورت کاملاً مستقیم و با حضور 2 نفر اصلی انجام‌ گرفته است؛ اما فرآیند تسویه در بازار بورس از فرآیند پیچیده‌تری برخوردار است و به دلیل حجم بالای معاملات روزانه در این بازار، به عوامل نظارتی و ارائه تضمین‌های مختلف نیاز دارد. در ادامه این مقاله به بررسی مفهوم قیمت تسویه و تسویه روزانه در قراردادهای آتی بازار بورس می‌پردازیم؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. قرارداد آتی (Futures Contract) چیست؟ قبل از اینکه درباره مفهوم تسویه صحبت کنیم، لازم است تا کمی با قراردادهای …

دکمه بازگشت به بالا